Genel Bilgiler
TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI
Amaç :
İyonizan ve noniyonizan radyasyonu kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike hazırlayarak konvansiyonel ve dijital röntgen, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET-BT ve ultrasonografi gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile görüntü elde edebilme, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilme, cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli radyoloji teknikeri yetiştirmektir.
Hedef :
Bedensel olarak sağlıklı ve güçlü, soğukkanlı, çabuk ve doğru karar verebilen, dikkatli ve sorumluluk duygusu güçlü, hastalar ile iyi iletişim kurabilen nitelikli teknikerler yetiştirmektir.
Programı Bitirenlerin Unvanı
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programını başarı ile bitirenlere Sağlık Teknikeri ünvanı ile birlikte ön lisans diploması verilir
Programdan Mezun Olacakların İstihdam Edilebilecekleri Alanlar
1. Özel Görüntüleme Merkezleri
2. Kamu Hastaneler Birliği
3. Özel Hastahaneler
4. Devlet Hastahaneleri
5. Üniversite Hastaneleri
Programdan Mezun Olmak İçin Gerekli Koşullar
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümünü başarıyla tamamlayan öğrencilerin, mezun olabilmeleri için 4 yarıyılda toplam 90 krediyi tamamlamak ve 30 (otuz) işgünü staj yapmak zorundadırlar.. Mezun olan öğrenciye Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programında ön lisans diploması verilir.
Öğr. Gör. REŞAT AVCI
Güncelleme : 19.12.2024 11:01:34